Vuoden 2019 2. julkaisuaalto: näin pääset alkuun

Microsoft Business Applications -tuoteperheen julkaisumallissa siirryttiin äskettäin käyttämään uusia termejä ”Wave 1” ja ”Wave 2” kuvastamaan kahdesti vuodessa ilmestyvää uusien ominaisuuksien julkaisuaaltoa. Tämä kuvastaakin paremmin sitä todellista tapaa, jolla tuotetiimit tuovat toimintoja saataville. Kyse kun ei ole puolivuosittain tapahtuvasta kertarysäyksestä, vaan toiminnot ilmestyvät pilvipalveluun Continuous Delivery -hengessä sitten kun ne ovat valmiita. Vuoden 2019 2. julkaisuaalto kattaakin kaiken sen kehitystyön, jonka hedelmiä päästään asiakasympäristöissä keräämään aikavälillä lokakuu 2019 – maaliskuu 2020.

Osa uusista toiminnoista on kuitenkin sellaisia, jotka tulevat automaattisesti käyttöliittymässä näkyville heti, kun lokakuussa tapahtuvat pilviympäristön alustapäivitykset saavuttavat Euroopan datakeskukset. Jotta näihin voitaisiin asiakasympäristöissä varautua ja testata vaikutusta räätälöityihin prosesseihin ja käyttöliittymiin, lupasi Microsoft tuoda ne saataville ennakkojulkaisuna vähintään kaksi kuukautta ennen virallista julkaisua. Näin onkin tapahtunut, sillä 2. elokuuta alkaen on Power Platform Admin Centerin kautta mahdollista asettaa päälle 2019 Release Wave 2 -päivitykset:

On suositeltavaa ottaa päivitykset hyvissä ajoin koekäyttöön, mutta ei taas ole suositeltavaa rynnätä suoraan tuotantoympäristöjä päivittämään. Harmillisesti vielä ei ole saatavilla itsepalvelutoimintoa uusien Dynamics 365 -ympäristöjen luontiin Power Platform Admin Centeristä, vaikkakin tuore lisenssimalli mahdollistaisi niiden lisäyksen pelkästään tallennustilasta maksamalla, ilman erillisten sandbox-lisenssien hankintaa.

Mitä kaikkea ennakkoversio sitten sisältää? Koko Business Applications -tuotepaletin laajuudelta mukana on 74 toimintoa. Tämä on toki vain pieni siivu kaikista niistä ominaisuuksista, joita julkaisuaaltoon kuuluu. Kesäkuussa ilmestyneen julkaisusuunnitelman englanninkielisen version PDF:stä löytyy hurjat 350 sivua tietoa, mikä tekee uusien ja muuttuvien toimintojen sulattamisesta lievästi sanottuna haastavaa. Onneksi tuotetiimit ovat kuitenkin tekemässä julkaisuaaltoon liittyviä tiiviimpiä yhteenvetoja uudelle Product Updates -sivulle.

Jo nyt on saatavilla koosteet Dynamics 365 for Sales, Dynamics 365 for Customer Service ja Power BI -sovelluksista. Opasdokumentit kertovat ytimekkäästi keskeiset toiminnot sovellusten pää- ja loppukäyttäjille soveltuvassa muodossa. Nopea ja miellyttävä tapa nähdä julkaisuaallon uudistuksia onkin katsoa niistä tehtyjä muutaman minuutin esittelyvideoita:

Kannattaa lisätä Product Updates -sivu selaimen kirjanmerkkeihin ja käydä katsomassa sieltä tuoreimmat esitykset, kun vuoden 2019 2. julkaisuaalto etenee uusine ominaisuuksineen Dynamics 365 -sovelluksille ja Power Platform -alustalle!

  • Share on: