Miten lisään puuttuvan ”processes”-valikon sivustokarttaan

Taannoin asiakas soitti minulle ja kertoi, että ”processes”-valikko oli mystisesti hävinnyt Dynamics 365:n sivustokartasta. Asiakas ei tiennyt varmuudella ajankohtaa, jolloin valikkoa hävisi, mutta lähdin tutkimaan ja korjaamaan asiaa.

”Processes”-valikko puuttui!

XrmToolBox on luultavasti kätevin väline sivukartan muokkaamiseen. Kun olet ladannut ja asentanut sen koneelle, pitää:
1. Luoda yhteys Dynamics 365:een (tarvitset URL-osoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan)
2. Valita ”Plugins”-välilehti ja
3. Käynnistää ”SiteMap Editor”

XrmToolBox SiteMap editor

SiteMap Editorissa tallenna ensin nykyinen sivukartta napsauttamalla ”Save Sitemap”. Voit sen avulla palauttaa alkuperäisen tilanteen. Tämän jälkeen: 
1. Lataa sivukartta (Load SiteMap) ja
2. Valitse haluttu sivukartta

Lataa sivukartta

Kun sivukartta ladattu editoriin, niin etsi oikea ryhmä (Group), johon lisätään uusi oletussivukartan alaosioa. Valitse siis ”Group (Customizations)”, napsauta hiiren oikeaa painiketta ja valitse ”Add default SiteMap SubArea”

Lisää subarea

Näet tämän jälkeen listan lisättävistä komponenteista. Valitse ”Group (Process Center)” alta kohta ”nav_workflow” ja napsauta ok.

Valitse komponentti

Sivukarttaan lisätään uusi alue. Tallenna sivukartta (”Save SiteMap”) ja julkaise se Dynamics 365:een valitsemalla ”Update SiteMap”. 

Tallenna ja julkaise sivukartta

Sivukartan lataaminen ja päivittäminen voi kestää hetken, mutta voilà, sinne se puuttuva ”processes”-valikko ilmestyi!

XrmToolBox-ohjelma liitännäisineen (kuten SiteMap Editor) on todellinen sveitsiläinen linkkuveitsi Dynamics 365 -mukautuksia tekevälle.  Jos et vielä käytä sitä, niin teet paljon turhaa työtä!  


  • Share on: