Dynamics 365 Training Day @ Microsoft Talo 13.11.2019

Osana Microsoft Envision Forum -tapahtumaa valmistavan teollisuuden asiakkaille järjestettiin tällä viikolla Keilaniemessä myös syvemmälle MS:n liiketoimintasovellusten tuotesalkkuun sukeltava Dynamics 365 Training Day -osuus. Ohjelmassa oli mukana lukuisia FDUG:n jäseniä, jotka avasivat etenkin Field Service -alueen saloja.

Alkusanat kuultiin Microsoftin Dynamics-bisneksestä Suomessa vastaavan Jani Savolaisen puheenvuoro, jossa positioitiin ison datan ja koneoppimisen roolia moderneissa liiketoimintasovelluksissa. Microsoftin kolmea pilveä (Office, Dynamics, Azure) yhteen nivova Power Platform on muuttanut pysyvästi tapaa, jolla aiemmin CRM:ään ja ERP:iin keskittyneiden ammattilaisten tulee nyt huomioida ratkaisuissa myös muut pilvituotteet kuten Microsoft Teams ja Azure-palvelut kuten Cognitive Services.

Varsinaiseen Field Service -teemaan paneuduttiin MVP Antti Pajusen puheenvuorossa, joka käynnistyi kenttähuollon ratkaisujen nykyisen markkinapresenssin ja kasvupotentiaalin kvantifioinnilla.

Dynamics 365 Field Service -tuotteen roadmap uusimpien ja tulevien toimintojen osalta keskusteliin siinä laajuudessa kuin mitä vartin puheenvuorossa oli mahdollista – eli pienin pintaraapaisuin!

Seuraavaksi oli aika sukeltaa syvemmälle ERP-tietomassojen syövereihin, kun Teemu Miettinen avasi mitä Dynamics 365 Finance & Operations -sovellusten datan tuominen Common Data Serviceen (CDS) ja Azure Data Lakeen mahdollistaa asiakkaille.

Dual-Write toiminto, joka lupaa lähes reaaliaikaista datan kirjoittamista molempiin Dynamics 365 -universumeihin eli CRM:iin ja ERP:iin, on tulevaisuudessa todennäköisesti kiinteä osa kaikkia käyttöönottoprojekteja. Tämän rinnalla on kuitenkin huomioitava muut kuin asiakastiedon kaltaisen masterdatan integraatiotarpeet niin FinOps- kuin FS-ratkaisuissa, joiden hyviä ja huonoja puolia Teemu ja Antti pohtivat yhdessä yleisön kanssa.

Isojen liiketoimintajärjestelmien integroinnin jälkeen oli vuoro kuunnella asiakasesimerkkiä siitä, miten Power Platform mahdollistaa myös hyvin ketterät askeleet digitalisaation polulla. Markku Suominen esitteli ratkaisua, jonka Hydroline Oy oli kehittänyt palveluliiketoimintansa skaalaamiseksi kasvavalle markkinalle sylinterien huollossa. Aiemmin paperilapuilla ja sittemmin Excelillä pyöritetty prosessi pyrittiin siirtämään sähköiseen maailmaan työntekijöiden eli huoltohenkilökunnan käytännön työtehtäviin sopeutuen. Dynamics 365 Sales -ratkaisun päälle tehty yksinkertainen Power Apps -sovellus tablettikäyttöön mahdollisti nopeassa kahden kuukauden kehitysprojektissa konkreettisten hyöytyjen tuottamisen koko organisaatiolle. Ratkaisun taustalla oleva CDS-tietokanta tarjoaa nyt erinomaisen pohjan asiakaspolun muiden vaiheiden digitalisointiin, kun huoltoprosessin ydintieto on keskitetyssä paikassa reaaliaikaisesti tarjolla.

Viimeisenä esityksenä kuultiin Petri Räsäsen Field Service best practices -oppeja vaativien asiakasprojektien varrelta kerättynä. Dynamics 365:n tarjoamien toimintojen kattavaan hyödyntämiseen tähdänneet Palmia ja Normet olivat molemmat päätyneet siihen lopputulokseen, että teknologia on lopulta sittenkin se helpoin osa muutosta. Kun kentällä toimivan henkilöstön arkeen tuodaan täysin uusia prosesseja ja edistyneitä sovelluksia, on valtaosa organisaation resursseista suunnattava muutoshallintaan, joka tukee ihmisten valmiuksia toimia osana tavoiteltua uutta todellisuutta.

FDUG:n puolesta kiitos kaikille Dynamics 365 Training Dayssa mukana olleille! Toivottavasti saamme pian lisää tapahtumia kalenteriin, joten muista pitää silmällä MeetUp-ryhmäämme saadaksesi tiedon näistä.

Antin ja Teemun esityksen kalvot Dynamics 365 Field Servicen roadmapista ja Finance & Operations (SCM) -integraatioista saat katseltavaksesi tästä linkistä.

  • Share on: